Aktivity



Jesenná obnova Manželských stretnutí (Trenčín 18. - 20.10.2024)

Milí priatelia !

V lete sme sa z kurzov rozchádzali s tým, že k tomu letnému týždňu patria ešte aj dve víkendové obnovy - na jeseň a na jar. Chceme sa opäť stretnúť a vrátiť sa aj k prežitým chvíľam na letných kurzoch, aj sa dozvedieť niečo nové, stretnúť sa spoločne zo všetkých turnusov a tak sa vzájomne potešiť, povzbudiť i obohatiť.

O termíne jesennej obnovy, ktorú organizačne zabezpečujú Manželské stretnutia starých rodičov a seniorov, ste boli informovaní v lete z pódia. Jesenná obnova pre účastníkov všetkých letných kurzov sa bude sa konať v dňoch 18. - 20. októbra 2024 v Trenčíne - v spoločenských a ubytovacích priestoroch Strednej odbornej školy dopravnej, Školská 66, Trenčín.

            Vlastný program začíname v piatok 18. októbra o 20:00 a obnovu ukončíme v nedeľu 20. októbra obedom.

Stredná odborná škola v Trenčíne nám môže poskytnúť ubytovanie v 30 trojposteľových izbách (vhodné napr. aj pre manželské páry s malým dieťaťom a animátorom) a 9 dvojposteľových izbách. Keďže vzhľadom k dobrej dostupnosti miesta konania jesennej obnovy predpokladáme účasť, pre ktorú táto ubytovacia kapacita nebude postačujúca, chceme všetkých poprosiť, aby v prípade možnosti dochádzania na obnovu z domu príp. od príbuzných alebo známych využili a do návratky uviedli aj túto možnosť. Tiež prosíme účastníkov, ktorí môžu na čas konania obnovy ubytovať niektorých vzdialenejších účastníkov, aby to vyznačili v návratke.

            Pre účastníkov, ktorí budú ubytovaní a budú sa kompletne stravovať v areáli školy, je poplatok za osobu 85 EUR, pre manželský pár spolu 170 EUR. Pre osoby, ktoré sa budú len stravovať (obedy a večere) je poplatok 39 EUR za osobu.

            Prihlasovanie prebieha prostredníctvom príslušných vedúcich letných turnusov , resp. , ktorí budú evidovať záujem a prijaté úhrady za obnovu.

            V programe obnovy chceme doplniť nové témy, na ktoré nie je priestor na letnom kurze. Pokiaľ bolo leto zamerané na nás ako manželov, tak na obnove viac otvárame témy rodiny - budeme hovoriť o úlohe muža a ženy v manželstve aj o výchove detí. Okrem toho si na obnovy pozývame už aj rôznych hostí z najrozmanitejších oblastí, aby sme aj s nimi mohli besedovať o aktuálnych problémoch rodiny v dnešných časoch.

Modlitba

Každú stredu o 21.00 sa spoločne modlíme za:

  • požehnanie pre dielo MS
  • požehnanie pre členov MS, ktorým zomrel manžel/manželka
  • manželov, ktorí od seba odišli a žijú s iným partnerom

Každý pondelok o 21.00 sa
modlíme za:

  • všetkých, ktorí majú problém s rôznymi závislosťami, či už s nimi bojujú alebo ešte nie

Sponzorské dary

Kurz MS je taký lacný ako sa len dá. Pre niektoré rodiny je aj to veľa. Ďakujeme za vaše sponzorské dary na náš účet:

IBAN: SK4011000000002621786594
BIC – SWIFT kód: TATRSKBX