Vytlačiť

Jesenná obnova (Trenčín 25. - 27.10.2002)

svet Jesenná obnova sa konala v dňoch 25. - 27.10.2002 v Domove mládeže Staničná 6 v Trenčíne. Opäť sme sa stretli v našich skupinkách a na prednáškach. Nemohli prísť všetci, stretlo sa 120 manželských párov. V piatok večer sme sa vrátili k našim predsavzatiam z leta a skladali našej VPS účty z našich predsavzatí. V sobotu ráno boli prednášky osobitne pre mužov a osobitne pre ženy, lebo sa hovorilo o úlohách muža a ženy v kresťanskom manželstve. Po obede sme rozoberali problémy pri výchove detí a v nedeľu sme privítali hosťa MUDr. Andreja Hrádockého. V prednáške a nasledujúcej živej besede sme dostali odpovede na mnohé otázky, ktoré trápia súčasnú rodinu.

V sobotu večer sme privítali ďalšie bábätká do rodiny MS a večer sme sa zabávali na neopakovateľných výkonoch spevákov, muzikantov, majstrov slova a iných darov vo veľkom zábavnom programe, ktorý vyvrcholil masovým nácvikom spoločného tanca všetkých prítomných. Toto číslo okrem klasickej manipulácie s davom pripomenulo najmä starším, slávne “strahovské spartakiády“.

Vedenie MS využilo stretnutie aj na plánovanie budúcich podujatí. Pripravujeme seminár pre staršie VPS, jarnú obnovu, seminár pre začínajúce VPS a samozrejme nový jubilejný 10. kurz na Slovensku “Manželské stretnutia 2003“. Padlo rozhodnutie o kurze v dvoch termínoch 12.7. – 20.7.2003 a 27.7. - 3.8.2003.

Čas stretnutia ubehol rýchlo ako voda v neďalekom Váhu, ale nový dotyk Božej lásky zanechal pečať nádeje a vnútornej premeny k životu v radosti a blížiacej sa vianočnej nádeje.