Vytlačiť

Jesenná obnova (Trenčín 24.-26.10.2003)



Jesenná obnova sa konala v dnoch 24.-26. októbra 2003 v Domove mládeže v Trenčíne a v priľahlých objektoch. Tentoraz sme trochu blúdili, lebo nájsť v tme, v rozľahlom areály stredoškolských budov našu novú prednáškovú sálu bol problém. A novú sálu sme potrebovali, pretože sa tu stretli účastníci oboch tohoročných kurzov a tak nás tam bolo ako maku.

Komenár Janka Vojteka:

 

Milí manželáci !


Sen organizátorov letných kurzov "Manželské stretnutia 2003" o usporiadaní spoločnej jesennej obnovy sa vďaka Bohu splnil. Celá rodina sa mohla stretnúť spolu v dňoch 24. októbra 2003 - 26. októbra 2003 a prežiť znovu atmosféru nádherného zážitku Božej prítomnosti v tomto spoločenstve.

Na obnovu bolo pozvaných všetkých 262 manželských párov z oboch turnusov letného kurzu. Na obnove sa zúčastnilo 190 párov. Problémy s ubytovaním pomohli riešiť rodiny z Trenčína a okolia a tak po využití ubytovania v SOU železničnom a v Domove Mládeže na Staničnej ulici mal každý nejakú strechu nad hlavou.

V piatok sme začali svätou omšou stretnutím VPS a neformálnym stretnutím skupiniek. V sobotu už začal riadny program. Do obeda prednáška pre mužov: Úloha muža v kresťanskom manželstve a Úloha ženy v kresťanskom manželstve. Pre mužov v svojej premiére prednášali Štefan a Zuzana Filasovci a pre ženy skúsení harcovníci Alfonz a Monika Juckovci. Po obede bola prednáška Výchova detí v rodine v podaní Jozefa a Magdalény Krutákovcov. Večer bol zábavný program, ktorý z príspevkov jednotlivých účastníkov majstrovsky zostavili a slovom spojili Ján Balážia a Gabika Huliaková. Striedali sa rôzne žánre a účinkujúci ponúkli naozaj nezabudnuteľnú produkciu.

V nedeľu po rannej svätej omši prišiel na scénu hosť ThLic. Jozef Konc OFM Cap, ktorý predniesol tému Odovzdávanie viery deťom. K tejto téme nasledovala živá beseda.

Čas jesennej obnovy plynul neúprosne rýchlo a účastníci sa v sychravom počasí rozchádzali s rozpáleným srdcom a novou nádejou do budúcich dní.

Manželské stretnutia pripravujú seminár pre VPS v januári, v marci by sme chceli zorganizovať jarnú obnovu, v apríli alebo v máji seminár pre nové VPS a v nádeji v Božiu pomoc aj dva turnusy letného kurzu MS 2004 v termínoch 10. júla - 18. júla 2004 a 24. júla -1. augusta 2004.