Vytlačiť

Jarná obnova (Gabčíkovo 19.-21.3.2004)

svet Jarnou obnovou, ktorá sa konala 19.3.–21.3. 2004 sa skončil jubilejný desiaty ročník Manželských stretnutí na Slovensku. Po dvoch obnovách v Starej Turej a sedemnástich v Trenčíne sa táto konala na úplne novom mieste v blízkosti vodného diela v Gabčíkove. Chcem vyjadriť poďakovanie tým, čo toto miesto objavili a pripravili organizačne celé stretnutie. V tomto novom prostredí sme znovu prežili požehnaný čas. Znovu sme sa stretli spolu obidva turnusy a mohli sme sa vrátiť v našich spomienkach k letnému kurzu a k jesennej obnove.

V prednáške Vlada a Drahušky Jackovcov sme počuli nádherné svedectvo života. Vydali svedectvo, čo pre nich prinášajú Manželské stretnutia. Prednáška bola skvelou inšpiráciou aj pre prácu v skupinkách. Potom nasledovali dva bloky prednášok spojených so živou besedou. V sobotu po obede P. Mgr. Milan Bubák SVD, hovoril o sebaprijatí a dôležitosti vyprázdniť sa so svojho sebectva aby sme mohli prijať svojho partnera a iných ľudí.

V nedeľu do obeda sestrička Veronika z komunity blahoslavenstiev z Liptovského Mikuláša hovorila o kríze otcovstva a materstva v súčasnej rodiny. Vôbec to nebola náhoda, že práve v období sviatku svätého Jozefa sme toľko hovorili o vzťahoch v rodinách a deformácii rodiny v dôsledku zlyhávania otcov alebo matiek vo svojom povolaní rodičov. Počas stretnutia sme robili plány aj na letné kurzy, stretnutia mužov, semináre nových VPS a iné podujatia, ktoré chcú MS ponúknuť svojim členom. V blízkosti šumiacich plavebných komôr a Gabčíkovskej elektrárne sme robili reflexie našich vzťahov a robili predsavzatia do dní budúcich. Atmosféra stretnutia bola ako vždy úžasná. Radosť zo stretnutia v spoločenstve kde sa cítime prijatí aj s našimi nedostatkami bola spontánna. Čas neuveriteľne rýchlo plynul a my sme sa rozišli v nádeji, že stretnutia s Bohom prítomným v našom spoločenstve nás posilnilo do každodenných duchovných zápasov. Pri lúčení sme boli plní nádeje, že sa budeme môcť stretnúť na letných kurzoch a náš Pán príde znovu medzi nás.

Prílohy:


Za MS Ján Vojtek