Vytlačiť

Letný kurz Manželských stretnutí - 1.turnus (B.Bystrica 8.-16.7.2006)

V dňoch 8. – 16. júla 2006 sa už po trinástykrát zhromaždili rodiny na 1. turnuse letného kurzu Manželské stretnutia 2006. V priestoroch Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici sme našli strechu nad hlavou, dobrú stravu a nádherné letné počasie. 129 rodín s 213 deťmi, 85 animátormi, 7 kňazmi a s hlavnou animátorkou a hospodárkou vytvorilo 565 členné spoločenstvo.

Stretnutie sa začalo účasťou na celoslovenskom stretnutí rodín kde sme spolu slávili slávnostnú svätú omšu na námestí SNP.

Manželia absolvovali svoj tradičný prednáškový a skupinkový program. V ňom hľadali cestu k sebe a obnovovali svoje pokrivené vzťahy. Deti prežívali svoj rekreačný program veľmi nenápadne doplnený ich formáciou prostredníctvom skúsených a obetavých animátorov. 6 kňazov bolo k dispozícii manželom a pomáhali im hľadať riešenie situácií, s ktorými si samy nevedeli poradiť. Jeden kňaz zabezpečoval duchovnú službu animátorom. Spoločenstvo prežilo požehnaný týždeň. Mnohé manželské vzťahy dostali novú motiváciu, odišli s novými predsavzatiami a nádejou na život v radosti a s ochotou meniť seba v prospech toho druhého a byť si navzájom darom.


V doplnkovom programe pripravili deti rodičom nádherný večer a návšteva diecézneho biskupa Mons. Rudolfa Baláža bola príležitosťou pobesedovať si o súčasných problémoch slovenskej rodiny.

Koniec kurzu zastihol účastníkov v radostnej nálade z pekne prežitého týždňa, ale aj v smútku, že nádherné spoločenstvo sa musí rozísť do svojich domovov. Rozchádzali sme sa v nádeji, že budeme svetlom všade tam, kde sa vraciame do svojich domovov.

Ján Vojtek