Vytlačiť

Letný kurz Manželských stretnutí - 1.turnus (B.Bystrica 7.-15.7.2007)

Už po 14. krát sa do Banskej Bystrice do internátu UMB na Tajovského ulici v sobotu 7. júla 2007 začali nasťahovávať účastníci 1. turnusu Letného kurzu Manželské stretnutia 2007. Po prekonaní cesty a rôznych iných prekážok sa napokon zišlo 130 rodín. Manželia priviezli na kurz 214 detí. O tieto deti sa staralo 86 animátorov. V službách tomuto spoločenstvu slúžilo 8 kňazov, jedna hlavná animátorka, lekárka a hospodárka. V Banskej Bystrici razom pribudlo 571 prechodných obyvateľov.

Prežili sme nádherný týždeň. Manželia absolvovali 11 prednášok, jedenásť pracovných stretnutí v skupinkách, rôzne doplnkové programy a nezabudnuteľnú maturitu v prírode v okolí Banskej Bystrice. Program vrcholil slávnostnou svätou omšou s obnovením manželských sľubov a nedelnou rozlúčkou, v ktorej manželské páry vystúpili so svedectvami o prežitom týždni, ale najmä s osobnou premenou a odhodlaním mnohé meniť v svojich spoločných životoch a nastúpiť novú cestu vedúcu k väčšiemu šťastiu a zdravej rodine. Deti trávili čas športovaním, pobytom v prírode
a rôznymi aktivitami. Animátori sa deťom venovali počas programu rodičov. Okrem rekrácie viedli deti aj rôznymi výchovnými aktivitami k správnej hodnotovej orientácii.

V nedľu 15. júla 2007 sme sa z Banskej Bystrice rozchádzali s nádejou, že sme sa posilnili do dní, ktoré budeme tráviť v spoločnosti, ktorá sa začína orientovať viac na konzumný spôsob života, viac preferuje materiálne hodnoty ako duchovné a človek sa viac orientuje na seba ako na iných. My sme odchádzali v nádeji, že prežitý týždeň nás posilnil aby sme obstáli a ponúkli svojmu okoliu hodnoty kresťanské a trvalé.

Pekný deň a všetko dobré Vám želá Ján Vojtek



Fotky párov

Fotky všeobecné