Vytlačiť

Seminár VPS II (Trenčín 25.- 27.1.2008)

svet V Trenčíne sa v dňoch 25. – 27.1.2008 zišli VPS na svoj tradičný januárový seminár. Seminár je už tradične orientovaný na konkrétnu prácu VPS pri vedení skupinky. Tentoraz bol zameraný najmä na zdokonalenie sa v komunikácii. Učili sme sa, čo ovplyvňuje našu komunikáciu, aké existujú sebazáchovné komunikačné pozície a podobne. Po prednáškach Mgr. Eleny Lamačkovej nasledovali zaujímavé praktické cvičenia v skupinkách. Nedeľa patrila prednáške dona Mariana a téme Rodina vychováva pre druhých. Poslaním rodiny je najmä sprítomňovať Ježiša medzi sebou a prinášať Ho medzi ostatných ľudí.

Bolo to stretnutie pracovné, ale našlo sa miesto aj na nádherný zábavný večer s tradičnými vlastnými celebritami. Sobotný večer vyvrcholil hodinovou adoráciou pri vyloženej Sviatosti Oltárnej a spoločných modlitbách za požehnanie budúcich aktivít MS, najmä letných kurzov MS 2008.

Prežili sme krásny spoločný čas. Spoločenstvo a stretnutie s Ježišom v tomto spoločenstve nás všetkých posilnilo a povzbudilo do ďalšej služby pre rodinu MS.

Pekný deň a všetko dobré Vám želá Ján Vojtek