Vytlačiť

Jarná obnova (Gabčíkovo 20.–22.3.2009)

svet Účastníci obidvoch turnusov letného kurzu Manželské stretnutia 2008 sa 20. – 22. marca 2009 stretli v Gabčíkove na jarnej obnove. Touto obnovou sa skončil ročný cyklus MS 2008. Viacerí manželia z leta 2008 nemohli prísť, ale tí čo prišli prežili znovu čas milosti a požehnania.

Sobota patrila v programe otcovi Antonovi Solčianskemu. V dopoľudňajšom bloku prednášal o rodine v svätom písme a o snúbenectve a výbere partnera. Celú tému orientoval v duchu výchovy v rodine z pohľadu starého zákona. V tomto bloku bola po prednáške živá beseda s otcom Solčianskym priamo v prednáškovej sále.

Po obede sa v prednáške zameral na úctu k manželskému partnerovi a na aplikovanie štvrtého prikázania pri výchove detí a k úcte k manželskému partnerovi a jeho rodine ako jeden zo základov výchovy k manželstvu a rodičovstvu. V druhej časti prednášky sa venoval duchovnému životu detí. Po prednáške nasledovala práca v skupinkách. Téma bola veľkým obohatením a charizmatický prednášajúci bol pre naše spoločenstvo veľkým Božím darom.

Po večeri patrila sobota už tradične vítaniu nových detí MS. Teraz sme ich privítali 9. Potom nasledovali informácie k letným kurzom MS 2009. Počet prihlásených účastníkov už naplnil kapacitu oboch turnusov.

Potom sme mali spoločnú krížovú cestu v aule zameranú na manželov. Po nej nám don Marián Valábek premietol film Skúška ohňom. Bol pre nás veľmi vhodný, lebo vykresli ako je dôležité bojovať v manželstve o vzájomné porozumenie a nepretvárať partnera, ale seba. Ako je dôležité nerezignovať, keď príde kríza, ale hľadať východisko a ako je dôležité aby aspoň jeden bojoval, keď ten druhý už nevládze.

V nedeľu bola prednáška Čo nám dávajú manželské stretnutia. Vlado a Anka Miklovci svojim svedectvom urobili krásnu bodku za celým ročníkom MS 2008. Predniesli krásne svedectvo ako Boh svojim uzdravujúcim zásahom z dvoch stroskotancov urobil šťastných manželov, ktorí svojim životom svedčia o tejto nekonečnej Božej láske.

Kňazi don Valábek, don Malý a don Benca slúžili ako vždy s plným nasadením pre nás. Prežili sme krásny Boží čas, zvýšili sme percento voličov v Gabčíkove a odchádzali sme síce smutní že sa rozchádzame do všetkých kútov Slovenska, ale plní nádeje, že Boh má aj pre nás stále nádej na našu vnútornú premenu a naše spoločné šťastie v manželstve a v našej rodine.

Ján a Anna Vojtekovci