Slide First

Manželské stretnutia

Slide Second

Chcem, aby ti bolo pri mne dobre

Kalendár akcií 2024

Typ kurzuTermínMiesto
Jarná obnova 12. - 14. 4. 2024 Hotel Javorna, Drienica  
MS seniorov 30.6. - 6.7.2024 Banská Štiavnica  
MS 3.turnus 28.7. - 4.8.2024 Drienica  
Spoločný 1.a 2.turnus MS 10. - 17.8.2024 Banská Bystrica  
Námornícky ples MS 27. apríla 2024 Dolná Súča  



Jesenná obnova (Gabčíkovo 23.10.2009)

V piatok23. októbra 2009 sa účastníci oboch turnusov letného kurzu Manželské stretnutia 2009 schádzali v Gabčíkove a o 21.30 sa otvorením a svätou omšou začala jesenná obnova.

V sobotu 24.10.2009 sme sa po rannej modlitbe a raňajkách stretli v prednáškovej sále a počúvali krásne svedectvo Lacka a Majky Baránkovcov na tému Úloha muža v kresťanskom manželstve a Byť dobrou ženou. Vo svojej prednáške svojim osobným svedectvom ukázali, že byť teoreticky na výške je jedna vec, ale dokázať túto teoretickú pripravenosť aplikovať v ťažkých životných skúškach je niekedy na hranici našich ľudských možností. Ak si ale udržíme stály osobný kontakt s Bohom vo vytrvalej modlitbe a vo sviatostnom živote, On sa za našu vernosť odmení a ukáže pre nás vždy dobré riešenie.

V skupinkách sme si muži a ženy oddelene mohli pohovoriť a napĺňaní našich úloh v našich manželstvách. Po obede sme počúvali prednášku Výchova detí v rodine. Jozef a Mária Draveckí nám predniesli krásne príklady a svedectvá o výchove svojich piatich detí. V rôznych etapách svojho života a v rôznych kútoch sveta pripravovali svoje deti na život. Odovzdali im predovšetkým dobrý príklad života s Bohom, života v čestnosti a v pravde. Práve toto ich deťom pomohlo aj pri ich pochybení a pri ťažkostiach, ktoré rodičom spôsobili, znovu nájsť správnu cestu. Ich prednáška nám dala bohaté podnety do práce v skupinkách. Po svätej omši a večeri nasledovalo uvítanie detí. Bolo ich teraz 13 a tak sme mohli len konštatovať, že v rodine manželákov sú deti prijímané s láskou a stále utešene pribúdajú. Potom sa ujali taktovky Ali Juck a Kamil Bagin, ktorí moderovali krásny zábavný večer z našej vlastnej produkcie. Nechýbali vtipy, iluzionisti, reklama, piesne, manipulácia s davom a svetová premiéra filmu z tretieho plesu MS. Vytrvalci si ešte pozreli film Záblesk večnosti. Noc nám žičila, lebo bola o hodinu dlhšia.

V nedeľu 25.10.2009 sme po svätej omši a raňajkách privítali hosťa Ivetku Friedmannovú, našu manželáčku, ktorá nám ako klinická psychologička predniesla tému Vzťahy medzi rodičmi a deťmi z pohľadu praxe klinického psychológa. Prednáška vyústila do diskusie a bola veľmi dobre prijatá všetkými účastníkmi. Neúprosný čas zastavil besedu a my sme sa museli lúčiť. Po záverečnej modlitbe a požehnaní sme sa naobedovali a pomaly sme opúšťali objekt a plavebné komory gabčíkovského vodného diela.

Prežili sme požehnaný čas. Z oboch letných turnusov sa stretlo spolu 173 manželských párov. Slúžili nám aj z leta osvedčení hospodárski pomocníci. V kňazskej službe boli don Marián Valábek a don Juraj Benca. Slúžili ako vždy veľmi ochotne a obetavo. S utíchajúcim šumom plavebných komôr silnelo naše odhodlanie uchovať si veľa z počutého a uviesť z toho čo najviac do našich manželstiev.


Ján a Anna Vojtekovci


Modlitba

Každú stredu o 21.00 sa spoločne modlíme za:

  • požehnanie pre dielo MS
  • požehnanie pre členov MS, ktorým zomrel manžel/manželka
  • manželov, ktorí od seba odišli a žijú s iným partnerom

Každý pondelok o 21.00 sa
modlíme za:

  • všetkých, ktorí majú problém s rôznymi závislosťami, či už s nimi bojujú alebo ešte nie

Sponzorské dary

Kurz MS je taký lacný ako sa len dá. Pre niektoré rodiny je aj to veľa. Ďakujeme za vaše sponzorské dary na náš účet:

IBAN: SK4011000000002621786594
BIC – SWIFT kód: TATRSKBX