Vytlačiť

Jarná obnova (Gabčíkovo 25. - 27.3.2011)

jaroPo roku sa Manželské stretnutia opäť mohli vrátiť do Gabčíkova, kde sa v dňoch 25. - 27.3.2011 konala jarná obnova, ktorou sa skončil 17. ročník MS na Slovensku, Manželské stretnutia 2010. Oba turnusy z leta sa stretli a utvorili krásne spoločenstvo. V piatok sme sa v skupinkách opäť stretli so známymi tvárami a pohovorili si o novinkách v našich rodinách. Potom už bolo otvorenie obnovy a spoločná svätá omša.

img3V sobotu bola prednáška manželov Mojtovcov na tému „Úloha muža a ženy v kresťanskom manželstve". V peknom svedectve z ich manželstva sme získali veľa podnetov pre prácu v skupinkách.


img2Po obede dostal v programe priestor hosť, hovorca KBS CSILic Jozef Kováčik. Hovoril na tému „2 000 rokov znakom protirečenia". V prednáške hovoril o sústavnom protirečení v dejinách ľudstva. Ježiš priniesol na svet program, ktorý je voči spoločnosti a jej konzumnému a pohodlnému chápaniu života v stálom protirečení. Aj v súčasnosti Cirkev neustále nastavuje zrkadlo súčasnej spoločnosti. Súčasný kresťan nemôže plávať v prúde konzumizmu a neviazanej slobody, ale má plávať proti prúdu a vnášať do spoločnosti pravdu a život v súlade s Evanjeliom.

img5Sobota sa končila vítaním novonarodených detí MS, potom bola spoločná krížová cesta a deň sa končil v neskorých nočných hodinách premietnutím filmu a rozdieloch medzi mužom a ženou. Noc bola o hodinu kratšia a tak sme spali v skrátenom režime.

img1Nedeľa sa začala svätou omšou a potom bola prednáška manželov Kohutiarovcov na tému: „Čo nám dávajú MS". Bolo to krásne svedectvo manželov, ktorí chodia na manželské stretnutia už viac rokov a nachádzajú tu spoločenstvo lásky a vzájomného prijatia. Nasledovali skupinky a záver obnovy.


img4Čas rýchlo uplynul, ale silné zážitky sme si odvážali domov v nádeji, že sme sa opäť stretli s Božou prítomnosťou a s Jeho obdarovaním. Znovu sme mali možnosť načerpať z Božej studnice a teraz je už každý z nás sám zodpovedný ako zúročí toto Božie obdarovanie.


Vojtekovci


Fotky Miro Herda