Vytlačiť

Seminár VPS 2 (Nimnica 11.-13.2.2011)

Rozhovor v skupinkeV krásnom prírodnom prostredí v hoteli Salvator v Kúpeľoch Nimnica sa v dňoch 11.2. - 13.2.2011 konal tradičný pracovno - metodický seminár VPS. V piatkový večer sme sa srdečne zvítali a Lacko Baránek otvoril naše stretnutie. Po jeho úvode sme mali svätú omšu, ktorú nám odslúžil don Štefan Wallner.

V sobotu sme pokračovali pracovnou časťou. Prešli sme si nové pracovné listy, ktoré budú prvýkrát použité na letnom kurze MS 2011. Potom sme si v dvojiciach prešli pracovný list Radosti a starosti VPS. Po obede a krátkom oddychu sme si prešli úplne nový pracovný list k prednáške Pozornosti - prejavy lásky.

Nasledovala večera a po prestávke svätá omša a po nej adorácia pri vystavenej Sviatosti Oltárnej. Sviatosť bola umiestnená v oblúku, ktorý bol postavený z tehličiek, ktoré symbolizovali každého z nás. Nie je dôležité, kde je naša tehlička umiestnená, či na vrchole, alebo v základe. Každá jedna je dôležitá a závislá na tej druhej. Tak aj naša činnosť v diele MS je rovnako dôležitá aj pre ostatných.


Nedeľa patrila donovi Mariánovi. Prebral s nami apoštolskú exhortáciu Verbum Domini. Exhortácia je zbierkou reflexií a návrhov, prezentovaných na synode biskupov, ktorá sa konala vo Vatikáne v októbri 2008 na tému „Božie slovo v živote a v poslaní Cirkvi". Dokument je zanieteným apelom zo strany pápeža na pastierov, členov inštitútov zasväteného života a laikov, aby „mali stále dôvernejší vzťah ku Svätému písmu" a nikdy nezabúdali, že „základom každej autentickej a živej kresťanskej spirituality je Božie slovo, ohlasované, prijímané, slávené a meditované v Cirkvi". Don Marián nás oboznámil s obsahom jednotlivých kapitol tohto dokumentu. Stretnutie sme ukončili nedeľnou svätou omšou a rozišli sme sa do svojich domovov.

Seminár veľmi dobre obsahovo a organizačne pripravili manželia Baránkovci a Gabčíkovci. Pre VPS bol výbornou príležitosťou načerpať nové sily do služby pre letný kurz MS 2011.


Vojtekovci

 


Fotky Juraj Polakovič