Vytlačiť

6. ples MS (Dolná Súča - 28.4.2012)

ples_ms1Aprílovým slnkom zaliata Dolná Súča vítala v sobotu 28. apríla 2012 plesajúcich manželákov. Stretli sme sa o 18.00 v miestnom kostole svätej Alžbety. Slávnostnú svätú omšu celebroval don Marián Valábek. Spevmi slávnosť dotvorili mladí domáci speváci pod taktovkou Nade Plevovej. V homílii don Marian spomenul, že sme vlastne pútnici a prišli sme na miesto kolísky slovenských MS. Dolná Súča je teda pre manželákov pútnické miesto zrodu tohto diela na Slovensku. Upozornil nás na dôležitú úlohu v súčasnom svete. Máme byť predovšetkým dobrými kresťanmi a máme byť svetlom aj pre naše okolie. Nemôžeme sa spoliehať na vlastné sily, ale máme čerpať posilu z Eucharistie, kde sa Ježiš sprítomňuje pre nás a my máme možnosť byť v Jeho blízkosti.

ples_ms1 Po svätej omši sme sa presunuli do kultúrneho domu. Privítal nás slávnostne vyzdobený vo farbách olympijských kruhov. V duchu blížiacej sa olympiády sa niesol aj slávnostný otvárací ceremoniál a niekoľko súťaží počas večera. Nemohlo chýbať slávnostné a technicky náročné zapálenie olympijského ohňa, otváracie a uvítacie reči, prípitok a modlitba za požehnanie celého večera a jedla.

ples_ms1 Do tanca nám hrala Mládežnícka dychová hudba Rudolfa Hečku z Dolnej Súče a náš dvorný muzikant Džoxy alias Janko Jurkemík. Mali sme možnosť dobre sa vytancovať, porozprávať, konzumovať výbornú večeru a okolo polnoci sme mali ako bonus kapustnicu, ktorú osobne uvaril dolnosúčiansky pán farár vdp. Jozef Kuna, ktorý nás na plese privítal a spolu s nami aj pobudol. Tombola bola pekným spestrením a niektorí šťastlivci si domov odvážali pečené prasiatko a víťazi získali bezplatný pobyt na MS 2012. Ako vždy, keď sa manželáci stretnú hodiny akosi rýchlejšie letia a bolo sa treba lúčiť.

ples_ms1 Organizátori všetko premysleli a výborne pripravili. Obdivovali sme rôzne krásne detaily, ale najmä ich zápal pre vec a ochotu vložiť sa do služby, aby nám všetkým na plese nič nechýbalo. Patrí im naša veľká vďaka. Ďakujeme aj všetkým ich obetavým pomocníkom, ktorí súžili na rôznych postoch a vždy s úsmevom na tvári.

6. Ples MS sa naozaj vydaril. Nech je povzbudením pre organizátorov pre prípravu ďalšieho plesu MS ak Pán Boh dá, znovu o rok.


Za účastníkov a konzumentov Vojtekovci


Fotil Miro Herda a Juraj Polakovič