Vytlačiť

O nás

Kto sme

Manželské stretnutia je spoločenstvo ľudí, ktoré ponúka prostredníctvom svojich aktivít hlbšie pochopiť podstatu manželstva, ozdraviť vzťahy manželov, obnoviť rodiny, aby v nich mohli vyrastať zrelé osobnosti pre ďalšie manželstvá i duchovné povolania.

Cieľ činnosti:

 

Logo MS

Symbol manželských stretnutí vznikol v srdciach Tonky a Janka Michálikovcov. Kríž, kytička a dve srdcia. Dve srdcia - muž a žena, láska a vernosť, ochrana a nežnosť, porozumenie a úcta. Kríž - prítomnosť Boha v sviatosti manželstva, obeta a spása, cieľ a zmysel života. Kytička – láska v raji. Muž a žena sú úzko spojení s krížom, ktorý uzdravuje, obnovuje, posilňuje, ukazuje cestu nádeje. Požehnaním manželskej lásky prichádzajú do rodiny deti, ktorým odovzdávame pamäť budúcnosti.... A to, čo bolo, bude v znamení lásky z kríža dokonané i v našich rodinách. A tento symbol sa stal naším logom.

 

Z histórie

Občianske združenie Manželské stretnutia vzniklo v roku 1994. Prvý letný kurz zorganizovali manželia Janko a Anička Vojtekovci, Janko a Tonka Michálikovci, Mirko a Majka Graffingerovci spolu s donom Mariánom Valábkom. Zúčastnilo sa ho 47 rodín. Postupne sa kurzy rozrastali. Od roku 2003 sa letný kurz konal v dvoch termínoch a od roku 2019 sa koná v troch termínoch s rovnakým programom. Od roku 2014 združenie ponúka aj nadstavbový kurz Manželské stretnutia seniorov. Po každom letnom kurze sa pre týchto účastníkov konajú aj dve víkendové obnovy v mesiacoch október a marec. Pre vedúce páry skupín a mentorov organizujeme podporné  semináre, ktoré sú zamerané na ich duchovný a odborný rast.